2024 fyller Autofric jämnt!

40 år har då passerat sedan Jan Åslund, tillsammans med sin dåvarande partner, etablerade en verkstad i den gamla bensinmacken i Råda utanför värmländska Hagfors.  

Mycket har hänt sedan dess. Genom kontinuerliga förvärv i maskiner och teknik har verksamheten successivt utvecklats. Samtidigt har bolagets inriktning växlat från renodlad legoproducent till att vara en kvalificerad leverantör av kompletta, egenkonstruerade maskiner. 

Autofric erbjuder idag avancerade skruv- och spiraltransportörer men – framförallt – produkter för högeffektiv avvattning av slam och restprodukter från t.ex reningsverk och industriella processer.

Fler nyheter

Infrastruktur- och bostadsminister på besök hos Autofric

Infrastruktur- och bostadsministern på besök hos Autofric

Måndag den 19 februari hade Autofric påhälsning av infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Läs mer

Testkörningarna avslutade - Ny skruvpress till Storfors kommun

Sista dagarna i januari genomfördes de avslutande testkörningarna av en helt ny avvattningsanläggning vid Storfors Avloppsreningsverk. Investeringen i skruvpressen Autofric ASP görs för att ersätta en tidigare anläggning men framför allt för att uppnå en effektivare hantering av avloppsslam.

Läs mer

Autofric besökte Weftec 2023 i Chicago

Autofrics Jesper Christopherson besökte nyligen en av USA:s största mässor för vatten- och avlopp, Weftec 2023 i Chicago.

Läs mer

Möt oss på Vatten2023

Möt Autofric på Vatten2023, vattenindustrins gemensamma mötesplats kring vatten och avlopp. Välkommen till Svenska mässan i Göteborg 24-26 oktober, monter B03:42.

Läs mer

Autofric expanderar

Ökad efterfrågan på våra produkter gör det nödvändigt att bygga vidare. Vi har därför förvärvat mark i anslutning till våra befintliga lokaler där en ny produktionshall planeras.

Läs mer

ADP för tångavvattning

Autofric ADP har visat sig vara ett utmärkt alternativ för avvattning inom den kraftigt expanderande tångindustrin. Under hösten 2023 görs den första leveransen.

Läs mer

Vårgårda Kommun väljer Autofric

Vårgårda Kommun investerar i en Autofrics ASP Skruvpress för utveckling av sin slamavvattning. Leveransen, som är en del av KICAB:s enreprenad, väntas ske innan jul.

Läs mer