LEGOTILLVERKNING

Autofric är en komplett legotillverkare med kompetens och resurser för de flesta typer av bearbetning. Vi är specialister på maskiner och utrustning för vatten- och avloppsrening men kan, med modern maskinpark och kompletta linjer för svetsning, skärning, kantpressning, rullbockning och klippning, serva de flesta industrisektorer.

Enskilda moment eller hela kedjan

Som kund hos Autofric väljer du själv omfattningen av vårt åtagande. Vi utför allt från enklare bearbetning till avancerade maskinbyggen där vi ges chansen att nyttja hela vår produktionskompetens. 

Svetsning

Vi har lång erfarenhet av svetsning i rostfritt med specialisering på TIG-svetsning av tunna material med höga krav på ytfinish. I samverkan med kvalificerad partner kan vi även erbjuda elektropolering.

Kompetens och utrustning ger oss även möjligheter att erbjuda andra svetsmetoder.

Flera av våra medarbetare har svetsarprövningsintyg enligt EN 287-1

Plåtbearbetning

Vi har en modern maskinpark med CNC-styrda plåtbearbetningsmaskiner. Vi har dessutom egenutvecklade maskiner för tillverkning av spiraler till pressar och skruvtransportörer.

• Skärning
I samarbete med lokala partners kan vi snabbt ta fram komponenter som kräver laser-, vatten- eller plasmaskärning.

• Kantpressning
Vi har två st CNC-styrda kantpressar som klarar de flesta material och dimensioner.

Max bocklängd: 4000 mm
Max presskraft: 220 ton

• Rullbockning
Vi kan bocka plåt med bredder upp till 3000 mm

• Klippning
Vår plåtsax klarar dimensioner på upp till 3000 x 10 mm

Maskinbearbetning

Vi erbjuder själva enklare maskinbearbetning som t.ex svarvning, borrning och gängning. Tillsammans med lokala företag kan vi även tillverka produkter som kräver avancerad bearbetning.

Montering

Vi kan bistå med allt från montage av enklare komponenter till kompletta maskinsystem.

Med bred erfarenhet kan vi möta variationer i våra kunders behov. Vi är ofta involverade i hela processen, från utvecklingsfasen till produktionsvänlig produkt. I vår egen verkstad kan vi också provköra kompletta maskinsystem.

Vi är underleverantör till VA-industrin med inriktning mot reningsverk

Nära 30 års erfarenhet av vatten- och avloppsreningsverk ger oss unika möjligheter till utveckling och produktion av maskiner och utrustning som transportörer, tankar och lådor i olika format.