Vi är ISO 14001-certifierade

Att bidra till minskad användning av resurser och material har vi jobbat med under lång tid. I vår verksamhetspolicy framgår att Autofric ska förebygga och succesivt minska den miljöpåverkan som vår verksamhet ger upphov till.

ISO 14001 är en internationell standard för att styra och reglera miljöledningssystemet inom ett företag. Syftet med certifieringen är att ge företag och organisationer möjlighet att bedriva ett effektivt och strukturerat miljöarbete. Att vi är certifierade är ett bevis på att vårt miljöarbete utförs och dokumenteras enligt standarden för ISO 14001. Det är viktigt inte bara för oss, utan också för våra kunder, leverantörer och andra aktörer.

Fler nyheter

1988 tog Autofric ett första steg in i tillverkningen av maskiner för reningsverk

Krister Axelssons beslut att ansluta sig till Autofric skulle visa sig vara en viktig katalysator för företagets utveckling. Med Kristers erfarenheter från bil- och motorcykelbyggen och teamets gemensamma intresse för VA-industrin tog Autofric ett första steg in i ett nytt affärsområde – tillverkning av maskiner för reningsverk.

Läs mer

Stort tack till alla som besökte vår monter på IFAT 2024

Vi är tillbaka i Sverige efter en fantastisk vecka i München på IFAT 2024!

Läs mer

Startskottet ljöd 1984

1984 köpte Jan Åslund och hans dåvarade partner en gammal bensinmack i Råda. Tanken var att macken skulle fungera som verkstad för hobbyverksamhet. Istället blev det starten på den blomstrande verksamhet som Autofric är idag.

Läs mer

Testkörningarna avslutade - Ny skruvpress till Storfors kommun

Sista dagarna i januari genomfördes de avslutande testkörningarna av en helt ny avvattningsanläggning vid Storfors Avloppsreningsverk.

Läs mer

Infrastruktur- och bostadsminister på besök hos Autofric

Infrastruktur- och bostadsministern på besök hos Autofric

Måndag den 19 februari hade Autofric påhälsning av infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Läs mer

2024 fyller Autofric jämnt!

40 år har då passerat sedan Jan Åslund, tillsammans med sin dåvarande partner, etablerade en verkstad i den gamla bensinmacken i Råda utanför värmländska Hagfors. 

Läs mer

Autofric besökte Weftec 2023 i Chicago

Autofrics Jesper Christopherson besökte nyligen en av USA:s största mässor för vatten- och avlopp, Weftec 2023 i Chicago.

Läs mer

Möt oss på Vatten2023

Möt Autofric på Vatten2023, vattenindustrins gemensamma mötesplats kring vatten och avlopp. Välkommen till Svenska mässan i Göteborg 24-26 oktober, monter B03:42.

Läs mer

Autofric expanderar

Ökad efterfrågan på våra produkter gör det nödvändigt att bygga vidare. Vi har därför förvärvat mark i anslutning till våra befintliga lokaler där en ny produktionshall planeras.

Läs mer